Atlético Madrid verslaat Barça en Real

Actueel: Atlético Madrid is dit seizoen de club in Spanje met de grootste stijging van de marktwaarde van de spelers. Geen enkele andere Spaanse club steeg zo sterk in waarde.

Ondanks de uitschakeling in de Champions League, nam de waarde van Atlético toe met circa 150 miljoen euro, mede dankzij spelers als de Franse spits Antoine Griezmann. Sinds augustus vorig jaar steeg de waarde van de spelers van Atlético met 18 procent tot 955 miljoen euro, vlak achter de 965 miljoen euro die de spelers van Real Madrid waard zijn.

Barca hoogste spelerswaarde, Real hoogste clubwaarde
Deze opwaartse trend van Atlético is bij Real Madrid en FC Barcelona niet aan de orde: hun financiële plaatje is dit seizoen nauwelijks veranderd. In het geval van FC Barcelona nam de waarde van de spelers sinds augustus toe met 1,2 procent. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de waarde van de spelers volgens Transfermarkt de hoogste is van heel Europa: 1,18 miljard euro.

De waarde van de spelers van Real Madrid is nagenoeg gelijk gebleven: een daling van 1 procent. De totale waarde van de sportclub is volgens Forbes met 3,47 miljard euro wel meer dan de totale waarde van FC Barcelona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *