Media positionering voor sporters en clubs waar we fan van zijn

Sociale media en (markt)positionering spelen een steeds belangrijkere rol bij sporters en clubs.

Door onze vele contacten met zowel sporters en clubs, waardoor wij aanvoelen waar behoefte aan is, alsook met social media professionals met ervaring in de sport, kunnen wij goede contacten leggen en je snel op weg helpen.
Dat is laagdrempeliger en makkelijker dan je denkt.

Aangezien dit een steeds belangrijker onderwerp voor de waarde van sporters en clubs is, willen wij sporters ook hier bijstaan om dit potentieel te benutten.

Wil je weten hoe we je snel op weg kunnen helpen? Mail me via deze link

We laten hier graag wat voorbeelden zien van sporters, clubs en een academie waar we – op de achtergrond – bij betrokken zijn:

Voetbal: Merel van Dongen

Wat mogelijk minder bekend is, is dat de crème de la crème van het Nederlandse vrouwenvoetbal ook in Spanje te vinden is. Wij hebben mogen werken voor Sari van Veenendaal, met als titels beste keepster van de wereld en beste keepster van een WK – Sari kwam uit voor Atletico Madrid – en ook voor Lieke Martens die is uitgeroepen tot beste speelster van de wereld en nog veel meer, en voor FC Barcelona speelt.

Ik heb veel professioneel plezier met Nederlands elftal speelster Merel van Dongen, één van de aanvoersters van het Spaanse top vrouwenteam Atletico Madrid. Naast haar voetbal is Merel zo’n beetje wereldberoemd geworden door haar geweldige vriendin Ana Romero ten huwelijk te vragen op de middenstip van Ajax. Zie hier de link naar één van de vele krantenartikelen met ook de foto ‘She said Yes!’

We love Merel too!

In principe zijn wij een financieel klankbord voor Merel, maar meestal hoef ik alleen maar ‘ja’ te zeggen tegen wat Merel zelf al bedacht heeft (oftewel, I said ‘Yes’ too, maar het ging over wat anders :-).

Met ons team staan we Merel bij met de website www.merelvandongen.com, video en content. Ook hier heeft Merel een eigen visie en ideeën waar wij dan vanzelfsprekend “Yes!” tegen zeggen (Merel staat overigens ook bovenaan qua gevoel voor humor, toch Merel? “Yes Jeroen!” :).

Wielrennen: Demi Vollering

Het verhaal van hoe Nederlands supertalent Demi Vollering werd ontdekt is geweldig. Demi is de nieuwe Nederlandse wielrensuperstar met tegelijkertijd ook de sympatieke persoonlijkheid dat ze met beide voeten op de pedalen blijft staan. Ook Demi inspireert vele sportharten.

Wij staan voornamelijk in contact met de manager van Demi, Jan de Voogd, die op alle vlakken de meest professionele begeleiding nastreeft. Naast het over en weer doornemen van financieel, fiscaal en juridische ontwikkelingen in het wielrennen, staan we bij met de website van Demi waar ook het verhaal van de ontdekking van haar talent valt te lezen.

Dit precies op de wijze waar we ons prima bij voelen: enigszins op de achtergrond, ter ondersteuning en voor de brainstorming, en op zo’n manier dat de sporter of manager dat zelf naar eigen gevoel voor de personal branding van de sporter kan inzetten.

Kijkje nemen? De website van Demi: www.demivollering.com.

Wij zijn fan!

Academie: Academia Naranja

De betrokkenheid bij de voetvalacademie ‘Academia Naranja‘ (‘Oranje Academie’) gaat verder. De initiatiefnemer Rick van de Hoeven heeft naast zijn werkzaamheden in de sport ook International Business gestudeerd en EuroEconomics ís International Business met daarnaast ervaring en passie voor sport.

De aanvulling was zo goed en positief dat wij hoofdsponsor van de academie zijn geworden en intensief betrokken zijn bij beleid, financiën en marketing.

Rick zelf neemt de lead qua sociale media en wij ondersteunen hem waar mogelijk.

De Academia Naranja begeleidt spelers individueel, trainingen zijn dan ook één op één of met kleine groepjes.

Zie hier een mooi voorbeeld van een training. En uiteraard wordt er in oranje shirts getraind :).

Een fantastisch project uit het oranje hart!

Sportclub: CD Masnou

Met de Academia Naranja maken we gebruik van het veld, stadion en installaties van de amateurclub CD Masnou, gelegen op een steenworp van Barcelona.

Als dank voor de fantastische gastvrijheid hebben we met EuroEconomics het shirtsponsorschap overgenomen toen de oorspronkelijke sponsor dat niet voort kon zetten.

Omdat de naam EuroEconomics op het shirt niet echt core business is, staat de naam van de Academia Naranja op het shirt zodat deze bij clubs en talent in de omgeving ook bekend wordt.

De naam van EuroEconomics staat wel op de reserveshirts die door de club ter ere van de Academia Naranja en de goede samenwerking veranderd zijn naar oranje. Het staat geweldig :).

De club heeft geen budget voor sociale media, met ons team zijn we dit belangenloos aan het opzetten. Op het moment van schrijven zitten we in de inventarisatiefase, ik hoop snel links te kunnen plaatsen.

Zo proberen we ook lokaal bij te dragen om het mooie van de sport tot glans te laten komen.

Meer informatie over een sociale media strategie?

Mail me rechtstreeks naar jeroen.oskam@euroeconomics.com en ik breng je in contact met ons team.

Jeroen Oskam, TopSport

Managing Partner EuroEconomics Group

Voor meer achtergrondinformatie, zie over ons.

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

Jeroen Oskam TopSport

Barcelona

EuroEconomics Barcelona
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona

Madrid

EuroEconomics Madrid
Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid

Algemeen

+34 93 215 12 23
team@euroeconomics.com

Rechtstreeks

LinkedIn
jeroen.oskam@euroeconomics.com

EuroEconomics Group

100 collega’s in Spanje
8 kantoren in Spanje

Nº 1 voor de Nederlandse sport en sporters in Spanje

EuroEconomics.com

Clubwaarderingen

FCFootballclub.com