Het Grote Geld in de Spaanse topsport

Er gaat in Spanje onnoemelijk veel geld om in de sport. FC Barcelona had voor de pandemie de hoogste omzet van de wereld en Real Madrid was de meest waardevolle club ter wereld, boven de Manchesters, PSG en Bayern München. Ook de financiële belangen van sporters worden groter en complexer.

Direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier, je ontvangt binnen 1 werkdag antwoord

Adviezen voor Nederlandse sporters in Spanje

Als Nederlandse sporters de stap naar Spanje maken heeft dat vaak enerzijds een sportieve uitdaging en anderzijds een financiële verbetering.

Financiën gaan ineens een belangrijke rol spelen.

Wie gaat me bijstaan in Spanje en wat hou ik in Nederland aan?

Hier mijn algemene adviezen, gebaseerd op wat ik in de loop der jaren heb meegemaakt:

 

  • Bankzaken algemeen: er zijn Spaanse banken met sport desks, je kan de contactgegevens bij ons opvragen (wij hebben overigens geen commissie-afspraken met banken, wij zijn onafhankelijk). Maar hou ook je bankrekeningen en bankcontacten in Nederland aan.
  • Beleggen: hou gewoon je Nederlandse huisadviseur aan. De begeleiding is in Nederland in het algemeen van hoger niveau en Spanje is qua beleggen toch een beetje een ‘ver van m’n bed show’. We zien in het algemeen dat onze vermogende relaties hun adviseurs uit eigen land aanhouden.
  • Family office: voor de happy few die zo’n vermogen hebben dat er exclusieve adviseurs of zelfs family offices in beeld komen, hebben wij de beste adressen in Nederland. Hier geldt overigens eveneens dat wij geen afspraken hebben en onafhankelijk zijn.
  • Hypotheken: de financiële situatie van sporters is per definitie bijzonder en maakt het afsluiten van hypotheken moeilijk. Ook hier weten wij de weg.
  • Juridisch advies: financiële problemen? De EuroEconomics Groep heeft een juridische tak die je beschermt en zich inspant om een oplossing te vinden. Zie de pagina Juridisch.
  • Private banking: wij adviseren in het algemeen om specifieke bankzaken bij je huisbank in Nederland te houden. Mocht je toch een adres in Spanje nodig hebben, laat het ons weten en we geven je de beste contacten.
  • Verzekeringen: dit is zo specifiek met moeilijke vaktermen, dat we een aandeel hebben genomen in de beste Nederlandse verzekeringsmakelaar van Spanje met als afspraak om excellente kwaliteit aan onze klanten en doelgroepen te kunnen leveren. Zie de pagina Verzekeringen.

Uiteraard zijn er meer algemene onderwerpen, stuur me een e-mail en zeer waarschijnlijk hebben we algemene informatie voorhanden.

Tip: volmacht

Sporters zijn vaak op weg of bezig met belangrijke voorbereidingen waardoor hun hoofd er niet naar staat om bepaalde zaken te tekenen of dat de adviseurs hun sporters hier niet voor willen storen.

Wij werken hiervoor met volmachten die dermate gelimiteerd zijn dat de sporter altijd rustig kan slapen, maar waardoor wél de zaken geregeld en getekend kunnen worden waarvoor de sporter niet lastig gevallen wil worden.

Wanneer we met elkaar gaan werken, sturen we graag onze algemene raamwerken toe die vervolgens uiteraard op individuele wensen en behoeften opgesteld kunnen worden.

Meer informatie?

Mail me rechtstreeks naar jeroen.oskam@euroeconomics.com en ik antwoord je zelf of zorg voor contact met de juiste EuroEconomics Einstein :).

Jeroen Oskam, TopSport

Managing Partner EuroEconomics Group

Voor meer achtergrondinformatie, zie over ons.

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

Jeroen Oskam TopSport

Barcelona

EuroEconomics Barcelona
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona

Madrid

EuroEconomics Madrid
Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid

Algemeen

+34 93 215 12 23
team@euroeconomics.com

Rechtstreeks

LinkedIn
jeroen.oskam@euroeconomics.com

EuroEconomics Group

100 collega’s in Spanje
8 kantoren in Spanje

Nº 1 voor de Nederlandse sport en sporters in Spanje

EuroEconomics.com

Clubwaarderingen

FCFootballclub.com