Olie-inflatie bij voetbaltransfers

Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse Liga, heeft flink uitgehaald naar de voetbalclubs Manchester City en Paris Saint Germain. Hij beschuldigt de beide clubs van ‘economische dumping’.

‘Clubs gerund door staten die olie- en gaskraan openzetten’

Het zijn clubs die gerund worden door een staat en als ze een speler willen kopen zetten ze de kraan open: of de oliekraan of de gaskraan‘, aldus Tebas. Manchester City is eigendom van Sheikh Mansour, lid van de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten. Paris Saint Germain is van Qatar Sports Investments. Volgens Tebas twee gevallen van oneerlijke concurrentie.

‘Ze zorgen voor een enorme inflatie binnen het Europees voetbal.’ Op dit moment doet de UEFA onderzoek naar Manchester United en de bond heeft gedreigd met een speelverbod voor de club binnen de Europese competities, als blijkt dat de financiële regels voor het Europees voetbal zijn overtreden.

‘Onder de tafel’

Tebas, van wie bekend is dat hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, deed zijn uitspraken tijdens een conferentie over voetbal van de Financial Times.

De Spanjaard zei ook dat ‘binnen de voetbalcultuur onderhandelingen onder de tafel plaatsvinden, dat moet veranderen’.

Meer informatie over dit onderwerp? Mail ons, je bent van harte welkom.

Wil je weten wat wij doen? Lees dan door:

EuroEconomics Topsport

Fiscaal-Juridische begeleiding van Topsporters in Spanje 

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van belastingaangiften en het fiscaal-juridisch begeleiden van buitenlandse profsporters in Spanje.

Internationale belastingaspecten zijn van belang:

  • In het jaar van aankomst in Spanje: controle financieel-fiscale aspecten in de spelers-, agenten- en clubcontracten, bepaling of er direct sprake zal zijn van fiscale residentie of nog niet, afstemming met het thuisland, beoordeling bezittingen en bedrijfsstructuren in het thuisland of andere landen.
  • Gedurende het verblijf in Spanje: als er ook inkomsten (zoals imagerechten) en bezittingen (zoals vastgoed en bedrijven) in andere landen zijn’. Beoordeling belastingverdragen hoe de buitenlandse inkomsten en bezittingen in Spanje gedeclareerd dienen te worden.
  • Bij vertrek uit Spanje: beoordeling residentiesituatie in Spanje in het jaar van vertrek, eventueel tijdig maatregelen nemen voor gunstige afstemming met het nieuwe land.

Op de hoogte blijven? 

Wij versturen twee keer per maand een update of nieuws gerelateerd aan financieel-fiscaal-juridische onderwerpen over topsport in Spanje.

Er zijn geen kosten aan verbonden, je weer afmelden is eenvoudig.

Makkelijk aanmelden voor de Topsport Updates Spanje 

Vragen over topsport in Spanje?

Stel ons makkelijk je vraag en bel ons op 0034 93 215 12 23 of mail ons naar:

topsportspanje@euroeconomics.com

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.