Over ons

Payroll for a Winning Team | Our team

Over ons

Ons avontuur in Spanje sinds 1996

Barcelona, Columbus, Slaapkamers & Euro Economics

Euro Economics is opgericht in 1996 in Barcelona door Jeroen Oskam om bedrijfsoprichtingen, boekhoudingen en belastingaangiften te verzorgen voor buitenlandse bedrijven die zaken willen doen in Spanje.

Jeroen Oskam over het prille begin: “Vanuit het raam van de slaapkamer waar ik Euro Economics begon kon ik net het standbeeld van Columbus op de Ramblas zien. De Ramblas is een symbool van Barcelona, de stad waarvan ik hield en hou, en Columbus voor een ontdekingsreis, wat voor mij symbolisch was voor het avontuur dat ik met Euro Economics begon. Elke dag keek ik wel een keer naar Columbus, geweldig.”  

2002-2004: Madrid, Marbella, terrassen en zeezicht

In 2002 bestond het team uit 5 medewerkers – we hadden inmiddels een echt kantoor (40m2, terras en zeezicht!) – en werd samen met Dick Roest de stap gewaagd om Euro Economics Madrid te openen. In 2004 volgde Euro Economics Marbella samen met Barbara Ingenbleek. Euro Economics had nu vestigingen in de drie voor buitenlanders belangrijke regio’s Barcelona, Madrid en Marbella.

In de loop der jaren werden er fiscaal-juridische diensten aan het pakket toegevoegd en ook buitenlandse particulieren waren welkom voor belastingaangiften, koopbegeleidingen van woningen en de afhandeling van erfenissen.

Wow, het werkt!

Het werk nam toe, de teams werden uitgebreid en we verhuisden met plezier naar grotere kantoren.

In 10 jaar tijd had Euro Economics zich ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje.

2013: Ibersupport wordt Euro Economics Girona

In 2005 werd een aandeel genomen in Ibersupport dat in 2002 gestart was door Edwin van der Westen. Ibersupport werkte vanuit Sant Feliu (Girona) en was net als Euro Economics gespecialiseerd in boekhoudingen en vooral salarisadministraties voor buitenlandse bedrijven.

Na een steeds intensievere samenwerking is Ibersupport in 2013 geheel samengegaan met Euro Economics. In 2015 is de naam omgezet naar Euro Economics Girona.

De teams van Ibersupport en Euro Economics werkten vanaf het begin perfect met elkaar, en de directeuren Edwin en Jeroen – nu de ‘holding directie’ – lachen wat af.

2017: Euro Economics Alicante voor de Costa Blanca

In 2017 is Euro Economics Alicante geopend in het Nederlandse Business Centrum in La Nucia, gelegen tussen Alicante en Valencië. Hiermee is een lokaal aanspreekpunt gerealiseerd voor de vele Nederlanders en Belgen die werken en wonen aan de Costa Blanca.

De vijf kantoren in Alicante, Barcelona, Girona, Madrid en Marbella vormen gezamenlijk de Euro Economics Groep. De algemene directie wordt gevoerd door Edwin van der Westen en Jeroen Oskam.

Heden: opdrachtgevers uit 5 werelddelen, nog steeds hetzelfde idee

Euro Economics heeft een team van meer dan 50 collega’s bestaande uit adviseurs, fiscalisten, juristen, advocaten, boekhouders, salarisadministrateurs en client support medewerkers.

“Wij hebben inmiddels buitenlandse bedrijven begeleid in heel Spanje met aandeelhouders uit 5 werelddelen. Dat is toch geweldig!?”  

Euro Economics is thans het grootste zelfstandige kantoor in Spanje dat volledig gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven en buitenlandse particulieren op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

“Het leuke is”, zo vervolgt Jeroen Oskam, “dat onze drive nog steeds dezelfde is. Mijn partners en onze managers zijn allen van het buitenland naar Spanje gekomen om hun eigen avontuur te beginnen. Daarom begrijpen wij onze relaties zo goed. Ook zij komen naar Spanje omdat zij een bepaald gevoel bij het land of een regio hebben, en ook zij maken een eigen ontdekkingsreis. Het is voor ons fantastich dat wij onze eigen ervaring mogen gebruiken om onze relaties te helpen.”  

Toekomst: ambitieus! 

Ons doel is om de filosofie voort te zetten die we sinds de oprichting al hebben, namelijk innovatie om onze services maximaal op de dynamische wensen van onze relaties af te stemmen en om de cruciale kennis in eigen huis te houden om zo maximale grip op de kwaliteit van onze dienstverlening te hebben.

Onze ambitie is om de hoogste klanttevredenheid in onze sector te behalen. Wij meten de klanttevredenheid jaarlijks met de Client Promotor Score: “Onze laatste score was we een 9,2. Dit is een fantastisch resultaat, we doen er alles aan om deze klanttevredenheid te behouden en waar mogelijk nóg verder te verbeteren. Ons avontuur blijft leven!”

Spreekt onze filosofie je aan?

Laat het ons weten en neem vrijblijvend contact op. Je bent van harte welkom.

Wij zijn je graag van dienst.

Meer informatie

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie

Jeroen Oskam TopSport

Barcelona

EuroEconomics Barcelona
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona

Madrid

EuroEconomics Madrid
Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid

Algemeen

+34 93 215 12 23
team@euroeconomics.com

Rechtstreeks

LinkedIn
jeroen.oskam@euroeconomics.com

EuroEconomics Group

100 collega’s in Spanje
8 kantoren in Spanje

Nº 1 voor de Nederlandse sport en sporters in Spanje

EuroEconomics.com

Clubwaarderingen

FCFootballclub.com