Vrouwenvoetbal sky high

Real Madrid nu ook eigen elftal

De algemene vergadering van Real Madrid heeft ingestemd met de opname van het vrouwenelftal CD Tacón als onderdeel van de club. Het Real Madrid Vrouwenelftal is vanaf juli 2020 een feit.

Het was voor Real Madrid op twee vlakken een historische algemene vergadering in de sportstad Valdebebas. Op economisch gebied gaven de partners groen licht voor recordbudgetten voor het lopende seizoen en daarnaast kwam er goedkeuring voor de absorptie van CD Tacón door Real Madrid.

“Niet te stoppen realiteit”

“Vrouwenvoetbal is een onbetwistbare, groeiende en niet te stoppen realiteit. Real Madrid moet deel uitmaken van dit wereldwijde fenomeen en een eigen team hebben.” Met deze woorden vroeg Florentino Pérez om goedkeuring voor een ​​vrouwendivisie.

Dat vrouwenelftal wordt een feit door de opname van CD Tacón, waarvan Ana Rossell voorzitter is. Tijdens de algemene vergadering stemde 90% van de aanwezigen voor. Het elftal speelt dit jaar voor het eerst in de hoogste categorie van het Spaanse damesvoetbal. “Het wordt onze grootste uitdaging“, aldus Pérez.

300.000 euro

De aankoop van het vrouwenelftal heeft de club 300.000 euro gekost. Volgens Pérez was CD Tacón de meest geschikte club om in te lijven bij Real Madrid. CD Tacón speelt immers in de Primera Iberdrola, de eerste divisie voor het vrouwenvoetbal in Spanje, beschikt over een sterk team én heeft geen commerciële verplichtingen die de verdere ontwikkeling van het elftal bij Real Madrid zouden kunnen belemmeren.

Topniveau

Het doel is om het nieuwe elftal te voorzien van alle nodige middelen om ​​damesvoetbal op topniveau te kunnen spelen bij nationale en internationale wedstrijden. “De tijd is gekomen om een ​​team op te bouwen dat de concurrentie met andere kan aangaan en waar iedereen trots op is”, aldus Pérez.

Bron: Expansión.com