Voetballers, Voetbalsters, Makelaars, Vaders, Coaches en Clubs ...

Waarschijnlijk is er geen sport waarin er door Nederlanders zoveel is ingebracht in een ander land dan met voetbal in Spanje.

Wij zijn dankbaar dat we voor Nederlands beste voetballers, voetbalsters, coaches en clubs mogen werken.

Heb je een vraag of wil je direct actie? Klik hier en mail me. Je krijgt direct antwoord

Nederlandse voetballers en voetbalsters in Spanje

Wat mogelijk minder bekend is, is dat de crème de la crème van het Nederlandse vrouwenvoetbal ook in Spanje te vinden is. Vrouwen die prijzen hebben gewonnen als beste speelster van de wereld, beste keepster van de wereld, aanvoersters van topclubs in Spanje.

Er is waarschijnlijk geen Nederlander die meer op de foto heeft gestaan met Leo Messi dan Lieke Martens, want tegelijkertijd wonnen ze vele prijzen waaronder die van de beste voetballer/voetbalster van de wereld.

Nederland doet het goed en vele van deze sterren hebben zelf of via makelaars of begeleiders de weg naar EuroEconomics gevonden. In het mannenvoetbal hebben we ook voor de mooiste shirts van Spanje mogen werken, Real Madrid, Barcelona, Sevilla …

Ik ben die shirts gaan sparen, het liefst met handtekening en ze hangen in mijn privé kantoor.

Ik ben verder zelfs socio van Sevilla geworden, prachtclub!

De stempel van Nederlandse coaches in Spanje

De Nederlandse voetbalstempel in Spanje is begonnen met Rinus Michels. Michels haalde Cruijff, Cruijff werd later zelf coach (dit overigens allemaal voordat EuroEconomics bestond) en daarna werd het systeem van Cruijff verbeterd (dat wordt gezegd van Frank Rijkaard) en geperfectioneerd (dat wordt gezegd van Pep Guardiola, de eerste in dit rijtje die geen Nederlander is :).

Frank Rijkaard werd coach toen EuroEconomics nét een beetje omvang begon te krijgen, misschien waren we bijna met 20 collega’s. We werkte toen eigenlijk nog alleen voor bedrijven. Mijn collega Noëlle Spee kwam binnenlopen: “Jeroen, we werken toch niet voor particulieren?” Van binnen: “nee Noëlle, voor de zoveelste keer, nee, we werken niet voor particulieren”, maar Noëlle is Noëlle dus met mijn mooiste glimlach: “in principe niet, maar hoezo?”. “Nou het zit zo, ik heb de vrouw van Frank Rijkaard aan de telefoon en …”. Dit was de eerste en enige keer dat ik een collegga niet uit heb laten praten: “Noëlle, we zijn gespecialiseerd in particulieren! Verbindt maar door.”.

Frank was altijd met sport bezig, maar verder zo relaxed. Ik was een keer een dagje op stap met mijn lieve leuke zus toen ik bij Frank langs moest voor belastingaangiften (als er iets vertrouwelijk is …). Dus ik zeg “Frank, zal ik Leonoor even op een terrasje parkeren?” (daarmee ook een rustig moment creerend voor mezelf). “Nee hoor, neem maar mee”. Het maakte allemaal niks uit.

Na Frank hebben zowel coaches als spelers ons weten te vinden.

Frank en zijn vriend Peter de Bos waren de grappenmakers die niet op mijn naam kwamen en mij ‘die jongen van de papieren noemden’. Ik ben ze er nog dankbaar voor :).

Nederlandse voetbalclubs in Spanje

Hoewel het hier gaat om referenties en derhalve om clubs die ons hebben benaderd of waar we zelf voor hebben gewerkt, is hier het mooiste om de verschillen van de clubculturen te kunnen merken in de kantoren en bestuurskamers. Prachtig vind ik dat.

Met EuroEconomics heb ik voor spelers clubs bezocht en contacten gehad met vele clubs in Spanje, erbij gezeten als er overleg was over uitwisselingen of verhuur aan Nederlandse clubs maar ook via de Academia Naranja hebben we contacten met weer andere clubs in Spanje (van iets lagere ranking, met name voor jeugdprogramma’s) maar ook weer met juist een topclub in Nederland en ook weer clubs om talent te kunnen plaatsen.

Het fenomeen voetbalclubs boeit me. Mogelijk is dat één van de aanleidingen dat ik één van de meest uitgebreide Nederlandstalige studies naar de financiële waarderingen van voetbalclubs heb gedaan. (Ik ben ten slotte feitelijk afgestudeerd bedrijfseconoom en begeleid bedrijfsovernames in Spanje.)

Zeker de meest uitgebreide die publiek beschikbaar is, je kunt de studie downloaden via deze link.

Heb je vragen of wil je direct actie?

Mail me rechtstreeks naar jeroen.oskam@euroeconomics.com en ik behartig graag je belangen in Spanje.

Jeroen Oskam, TopSport

Managing Partner EuroEconomics Group

Voor meer achtergrondinformatie, zie de pagina Jeroen Oskam.

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

Jeroen Oskam TopSport

Barcelona

EuroEconomics Barcelona
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona

Madrid

EuroEconomics Madrid
Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid

Algemeen

+34 93 215 12 23
team@euroeconomics.com

Rechtstreeks

LinkedIn
jeroen.oskam@euroeconomics.com

EuroEconomics Group

100 collega’s in Spanje
8 kantoren in Spanje

Nº 1 voor de Nederlandse sport en sporters in Spanje

EuroEconomics.com

Clubwaarderingen

FCFootballclub.com