43% Spanjaarden kijkt voetbal in de bar

De toegenomen technologische mogelijkheden om voetbal thuis vanaf de bank te kijken, hebben geen einde gemaakt aan de oude gewoonte van Spanjaarden om voetbalwedstrijden in het café te volgen. 43% van de voetbalfans in Spanje kijkt voetbal in de bar.

Zelfs voor voetballiefhebbers die een voetbalabonnement op betaaltelevisie hebben, is het café vaak favoriet: ze spreken er af met vrienden en geven de voorkeur aan de bar vanwege de sfeer. Dat blijkt uit onderzoek van Mediapro.

50.000 cafés met betaalabonnement

De mogelijkheden zijn bovendien nog lang niet uitgeput, aldus Daniel Margalef van Mediapro in een interview in Expansión. Hij is van mening dat de sector voorlopig nog niet ‘volgroeid’ is en dat noch in drie, noch in zes jaar tijd de potentie volledig benut zal zijn door ondernemers. Op dit moment zijn er in Spanje 50.000 bars die een voetbalabonnement op betaaltelevisie hebben.

 

Wil je weten wat wij doen? Lees dan door:

EuroEconomics Topsport

Fiscaal-Juridische begeleiding van Topsporters in Spanje 

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van belastingaangiften en het fiscaal-juridisch begeleiden van buitenlandse profsporters in Spanje.

Internationale belastingaspecten zijn van belang:

  • In het jaar van aankomst in Spanje: controle financieel-fiscale aspecten in de spelers-, agenten- en clubcontracten, bepaling of er direct sprake zal zijn van fiscale residentie of nog niet, afstemming met het thuisland, beoordeling bezittingen en bedrijfsstructuren in het thuisland of andere landen.
  • Gedurende het verblijf in Spanje: als er ook inkomsten (zoals imagerechten) en bezittingen (zoals vastgoed en bedrijven) in andere landen zijn’. Beoordeling belastingverdragen hoe de buitenlandse inkomsten en bezittingen in Spanje gedeclareerd dienen te worden.
  • Bij vertrek uit Spanje: beoordeling residentiesituatie in Spanje in het jaar van vertrek, eventueel tijdig maatregelen nemen voor gunstige afstemming met het nieuwe land.

Op de hoogte blijven?

Wij versturen twee keer per maand een update of nieuws gerelateerd aan financieel-fiscaal-juridische onderwerpen over topsport in Spanje.

Er zijn geen kosten aan verbonden, je weer afmelden is eenvoudig.

Makkelijk aanmelden voor de Topsport Updates Spanje

Vragen over topsport in Spanje?

Stel ons makkelijk je vraag en bel ons op 0034 93 215 12 23 of mail ons naar:

topsportspanje@euroeconomics.com

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.