Voetballers in Business

De investeringen van internationale voetbalhelden op een rij

Behalve hun salarissen en sponsoren, verdienen de koningen van het voetbal, zoals Cristiano Ronaldo, Messi en Beckham, ook met zakelijke ondernemingen. Door te investeren, bereiden ze zich voor op het moment dat ze het voetbalveld definitief zullen verlaten. Of ze nu wel of niet dagelijks betrokken zijn bij hun bedrijven, het kapitaal van de helden van het veld, is aanwezig in bijna alle economische sectoren.

 

Cristiano Ronaldo

Ging een samenwerking aan met Crunch Fitness om tussen de 100 en 150 sportscholen te openen in Spanje en tussen de 50 en 75 in Portugal. Daarnaast ging hij het avontuur aan in de toeristische sector in Spanje met het bedrijf Pestana CR7 Lifestyle Hotels, samen met zakenman Dionisio Pestana, met de opening van een hotel aan de Gran Vía in Madrid. De firma is ook al actief op Madeira en in Lissabon en breidt binnenkort uit naar New York en Marrakech. Daarnaast zet Ronaldo in op kapitaalinjecties, bijvoorbeeld met  de aankoop van 50% van de Grupo Insparya, een firma die goed is voor 85% van de transplantatiemarkt in Portugal. Het bedrijf opende de eerste kliniek in 2019 in Madrid en een tweede werd afgelopen zomer geopend in Marbella.

 

Leo Messi

Is eigenaar van de hotelketen MiM, die beschikt over vijf etablissementen na de aankoop van het oude Casa Canut in Andorra. Ook aanwezig in Sitges, Ibiza, Mallorca en Baqueira. Daarnaast opende hij in 2016 een horecagelegenheid in het centrum van Barcelona. Dat moest hij echter na twee jaar sluiten. In 2019 kwam er ook een einde aan de luxe schoenenzaak die zijn vrouw samen met de echtgenote van Luis Suárez had geopend.

 

David Beckham

Sinds hij stopte met voetballen deed hij goede zaken via DB Ventures, de firma die zijn investeringen en commerciële rechten beheert. Eén van de bedrijven waarvan Beckham aandeelhouder is, is Cellular Goods, dat op basis van cannabis producten fabriceert voor de huid en het herstel van sporters bij een blessure. Ook is hij voor 10% eigenaar van Lunaz Design, een Engels bedrijf dat zich toelegt op het elektrificeren van klassieke Britse automodellen. Ook is hij eigenaar van Guild Esports en van voetbalclub Inter de Miami.

 

Zlatan Ibrahimovic

Zijn laatste business is padel tennis. In Zweden opende hij vier centra en hij is van plan een vijfde te laten bouwen in Milaan. Ook lanceerde hij het bedrijf Ciroo dat zich toelegt op de aankoop en verkoop van aandelen en het beheren ervan. Tot slot zette Ibrahimovic in op de vastgoedmarkt met de bouw van woningen en gebouwen in Italië, Zweden en de Verenigde Staten.
Bron: Expansión