Formule 1: schakelt Nederland Spanje uit?

Terwijl het F1-circuit van Barcelona nog niet zeker van is van de Grand Prix 2020, werd afgelopen week bekendgemaakt dat het circuit van Zandvoort volgend jaar voor het eerst sinds 35 jaar weer gebruikt zal worden voor de hoogste klasse in de autosport. Zal Barcelona afvallen en Nederland het winnen van Spanje?

Heineken titelsponsor
De Formule 1 keert terug naar Zandvoort met Heineken als titelsponsor. De installaties zullen voor het evenement, dat waarschijnlijk in mei volgend jaar zal plaatsvinden, onder handen moeten worden genomen om te voldoen aan de criteria.

21 F1-races in 2020
Het nieuws dat het circuit van Zandvoort komend jaar voor het eerst sinds 1985 weer het toneel zal zijn van een Grand Prix, leidde tot zekere ongerustheid in Catalonië. In 2020 zullen er in totaal 21 races plaatsvinden en er zijn nog vijf steden waarvan de deelname onzeker is. Barcelona is daar één van, hoewel directeur van het circuit optimistisch is en denkt dat de kansen voor de stad tussen de 80 en 90 procent liggen.

Sterke rivalen
De rivalen van Barcelona zijn Mexico, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië, het lijkt onwaarschijnlijk dat de laatste drie het niet gaan redden. Dat zou betekenen dat de Grand Prix aan ofwel Spanje ofwel Mexico voorbij zal gaan. De onderhandelingen moeten in augustus zijn afgesloten.

Grand Prix Spanje 2019
Voor de Grand Prix Spanje 2019 – het eerste jaar zonder Fernando Alonso – op 11 en 12 mei, werden 87.000 toegangskaarten verkocht, 5 procent minder dan voorgaande editie. De Grand Prix Spanje 2019 was de 29ste editie die op het circuit van Montmeló gehouden werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *